I Villa Maj har forældrene valgt at være en del af den kommunale madordning. Både vuggestue- og børnehavebørn får hjemmelavet mad hver dag til frokost og til eftermiddag. Maden er økologisk, som langt som budgettet tillader det og det er typisk mindst 80-90%. Der bliver købt ind og lavet mad efter årstidens frugt og grønt.
Vi er en "sukker-med-fornuft"-institution. Det vil sige, at der kommer kanelsukker på risengrøden og børnene også gerne må få kage eller en lille slikpose i forbindelse med fødselsdage. Men i det daglige får børnene ikke ret meget sukker.
Hvad er et godt måltid? Der findes ikke én definition på det gode måltid, men hos os er et godt måltid – både ernæringsmæssigt og socialt – et ophold i dagens aktiviteter, der giver kræfter og energi. Vigtigt i måltidet er fællesskabet og den gode stemning, for det er det, der giver børnene lyst til at spise og mod til at smage på nye ting.